Volkswagen заявив про відмову розробляти нові двигуни

Марка Volkswagen не планує інвестувати в розробку двигунів внутрішнього згоряння. Про це глава компанії Ральф Брандштеттер повідомив виданню Automobilwoche.

0
67

Компанія Volkswagen сконцентрується на розвитку електричної мобільності, але до повної відмови від двигунів внутрішнього згоряння ще далеко. Марка не планує одномоментно відмовитися від існуючої лінійки ДВЗ. Моторні сімейства, які є у Volkswagen , будуть модернізовані для того, щоб привести їх у відповідність з прийдешніми екологічними стандартами. Таким чином, модельний ряд з ДВЗ буде перебувати в асортименті компанії Volkswagen як мінімум до 2030 року.

До кінця десятиліття компанія Volkswagen має намір збільшити частку електрокарів в своїх продажах до 70% на європейському ринку і до 50% на ринках Китаю, а також США. При цьому розвиток даного напрямку, за словами Брандштеттера, буде фінансуватися за рахунок коштів, одержуваних від реалізації машин з ДВЗ.

Нагадаємо, що в середині березня про відмову від розробки нових двигунів внутрішнього згоряння повідомила марка Audi , яка, втім, також має намір удосконалювати наявні силові агрегати так довго, як це буде можливо. Раніше про повний перехід на електрокари з плином часу заявляли також бренду Mercedes-Benz , Volvo і General Motors .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!