Porsche запатентував новий спортивний автомобіль (ФОТО)

0
368

У листопаді минулого року Porsche представила кілька ніколи раніше не представлених концептуальних автомобілів, в тому числі дорожню версію 919 Hybrid і Le Mans Living Legend, концепцію на основі Porsche 718 Boxster, створену в 2016 році.

Хоча спорткар чимось нагадував 911 Speedster, особливо в профіль, він відрізнявся дверима типу «ножиці» і cкладаючою задньою кришкою, за якою знаходився двигун. Особливо цікавим ретро-штрихом були круглі фари – прямий натяк на класичний 550 Coupe, хоча задні ліхтарі придбали більш сучасний вигляд завдяки світлодіодній смузі на всю ширину. Було розумно вважати, що ця концепція ніколи не втілиться в життя, але, можливо, плани змінилися.

Судячи з патентних зображень, виявленим на Taycan EV Forum, компанія Porsche подала заявку в EUIPO на нову модель, яка дуже схожа на цю концепцію. Тільки на цей раз спорткар отримав спортивні двері типу «крило чайки». Крім того, присутнє розділене заднє скло, круглі фари, подвійна вихлопна система, а також ряд отворів прямо за дверима, які спочатку закривала панель.

Заявка на патент датований цим місяцем, так що навряд чи він зможе залишитися нерозкритим. Але навіщо Porsche подавати патент, термін дії якого закінчується тільки в лютому 2026 року прямо зараз? Тому що нинішнє покоління 718 Boxster і Cayman, внутрішньо іменоване 982, було запущено ще в 2016 році. Може здатися, що це сталося не так давно, але попередник пари 981-го покоління мав всього лише п’ятирічний термін служби. Зворотний відлік для покоління 982, можливо, вже почався.

З чуток, наступне покоління дуету із середнім розташуванням двигуна буде використовувати повністю електричну силову установку, тому цілком можливо, що Porsche планує кілька спеціальних моделей в рамках грандіозних проводів. Автомобіль, який зображений на патенти, може бути одним з них. Якщо серійна версія дійсно запланована, вона, швидше за все, буде дуже лімітованої і досить дорогий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!