Volkswagen зняв з виробництва свій найменший седан Ameo

0
302

Компанія Volkswagen зняла з виробництва седан Ameo, який призначався спеціально для індійського ринку і випускався там з 2016 року. Причина – невисокі продажу.

Volkswagen Ameo був створений на базі хетчбека Polo попереднього покоління (як і український Polo седан). Але якщо «наш» седан має розтягнуту колісну базу, нормальний багажник і змінену лінію даху, то у моделі для Індії з’явився лише крихітний виступ багажника, що доповнює стандартний кузов хетчбека.

Справа в тому, що інженерам Volkswagen довелося будувати міні-седанчик, щоб укластися в чотири метри загальної довжини кузова. Причина проста – машини такого розміру в Індії обкладають акцизом за пільговою ставкою, що дозволяє знизити їх вартість.

Volkswagen Ameo оснащувався бензиновими 3-циліндровими двигунами, спочатку 1,2-літровим, а трохи пізніше – літровим. Крім того, був доступний варіант з 1,5-літровим тубодізелем. Базова версія седана оснащувалася 5-ступінчастою МКПП, а в поєднанні з дизелем можна було замовити 7-ступеневої «робота» DSG.

Незважаючи на адаптацію до індійського ринку, попит на Volkswagen Ameo виявився невисоким. Плюс до всього в 2020 році в Індії почав діяти новий екологічний стандарт BS6 , і німецький автовиробник вирішив не адаптувати старі мотори до більш суворим вимогам, а зняти седан Ameo з виробництва.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!