Розмитнення “євроблях” в Україні коштуватиме 1000 євро

0
923

В новому проєкті закону щодо “євробляхерів” йдеться про те, що всім українським власникам машин з європейськими номерами, які ввезли їх в Україну до 31 грудня 2020 року й не легалізували, розмитнення буде коштувати не більше 1 000 євро. Днями цей законопроєкт вже схвалив Комітет з питань фінансової, митної та податкової політики Верховної Ради.

При цьому зазначається, що власники таких автівок на іноземній реєстрації будуть зобов’язані сплатити штраф у розмірі 8 500 гривень. Його парламентарі назвали “добровільним внеском”.

Цікаво, що такий само штраф потрібно буде заплатити й громадянам України, які захочуть виїхати із країни на своїх “євробляхах”, не бажаючи сплачувати мито.

Вартість розмитнення по так званому “законопроєкту Ковальчука”, який хочуть незабаром передати на розгляд народних депутатів Верховної Ради, буде наступною: ввізне мито скасовується; акциз будуть рахувати за формулою, що містить вік машини, тип палива й місткість двигуна; важливе нововведення – 20% ПДВ буде розраховуватися на акциз, а не на вартість автівки.

Як заявив автор законопроєкту, оподаткування для “євробляхерів” не буде перевищувати 1 000 євро. Нагадаємо, що Ковальчук є головою парламентської робочої групи, яка довгий час розробляла законопроєкт про розмитнення автівок на іноземній реєстрації.

Зазначається, що при цьому транспортний засіб повинен відповідати стандарту Євро-2 або вище. Дуже цікавий момент: термін дії закону – 180 днів з моменту прийняття.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!