У власників “євроблях” з’явилися нові проблеми: деталі

0
1140

Власників автомобілів на іноземній реєстрації чекають нові неприємності – вони не зможуть отримати відшкодування від страхової компанії у разі ДТП.

Про це повідомили на сторінці “Водії України” у Facebook, опублікувавши відповідь страхової. Для вирішення спору страховики почали вимагати надати документи із фіскальної служби й офіційний переклад довіреності на право представляти інтереси реального власника автомобіля.

 

Нагадаємо, що проблему так званих “євроблях” в Україні досі не вирішено. Кожна нова влада намагається відкласти рішення до кращих часів. У листопаді 2018 року було ухвалено два закони: про зміну формули розрахунку акцизу та про посилення відповідальності порушників. Вони передбачали введення пільгового періоду, протягом якого власникам “євроблях” надавали 50-відсоткову знижку на оплату акцизу. Багато хто цим скористався – і оформили свої авто, але були і ті, хто не зміг або не захотів це зробити.

За різними даними на сьогодні приблизно мільйон автомобілів потребує обов’язкового митного оформлення та реєстрації на території України.

Власники “євроблях” вимагають від уряду ухвалення законопроєктів № 37043705 та 3706, які вносять зміни до Податкового та Митного кодексів. Ці акти пропонують скасувати акцизний збір, ввести обов’язковий техогляд, доповнити законодавство податком на дорогі авто і вирішити проблеми з водіями, яких уже оштрафували за порушення українського законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!