Українські АЗС оштрафовано на декілька мільйонів гривень

0
1668

З січня по листопад 2020 року Державна екологічна інспекція України ( ДЕІ ) провела 729 перевірок автозаправних і газових станцій по всій Україні з метою перевірки якості палива. За підсумками ревізій ДЕІ виписала 166 штрафів приблизно на 6,9 млн грн. Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

Крім того, в ході перевірок заправників винесли 1447 рішень про коригуючі заходи, в тому числі, щодо приведення продукції до встановлених стандартів.

У минулому році, як зазначив глава ДЕІ Андрій Мальований, інспектори проводили перевірки виключно документально, але з цього року планується проводити лабораторні експертизи. За його словами, це передбачено в уже затвердженому секторальному плані державного ринкового нагляду на 2021 рік.

“У ньому визначені види продукції згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності ( УКТ ЗЕД ), які перевірятиме ДЕІ з 2021 року. Цей перелік складається з понад 25 найменувань паливно-мастильних речовин. Серед них – нафтопродукти, газ скраплений, і так далі “, – додав Мальований.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!