Новини

Експерти EuroNCAP піддали критиці безпеку європейських фургонів

Share

Підсумком проведеного дослідження стала заява EuroNCAP про те, що комерційні фургони мають недостатньо систем активної безпеки: жоден з перевірених автомобілів не заробив «платинового» результату по системі EuroNCAP. «Золото» дісталося лише трьом моделям – Ford Transit , Mercedes-Benz Vito , а також VW Transporter . «Срібло» отримали Ford Transit Custom , Mercedes-Benz Sprinter , Opel Vivaro , а також Peugeot Expert і VW Crafter , а «бронзу» – Citroen Jumper , Fiat Ducato , Iveco Daily , а такожPeugeot Boxer і Toyota ProAce.

Найнижчі оцінки дісталися Fiat Talento, Opel Movano, а також Nissan NV400 і Renault Master / Trafic. Головні претензії до їх безпеки звелися до відсутності систем безпеки або дуже малому їх обсягу. В асоціації EuroNCAP повідомили, що випробувані моделі покривають 98% продажів всіх нових фургонів в країнах ЄС.

Також експерти відзначили, що тільки 6 з 19 моделей мають фронтальні подушки безпеки в базовому списку обладнання, і жодна з них не має бічних подушок. Ремені безпеки пасажирських крісел у фургонів не оснащені індикаторами, а круїз-контроль несообщающейся про обмеження швидкості. При цьому системи моніторингу сліпих зон і утримання смуги (якщо такі є) функціонують гірше, ніж на легкових машинах.

Автовиробники, як повідомили експерти, часто згадують в рекламних буклетах про водійських помічників, але в більшості випадків їх можна придбати тільки в якості опції, а знайти на авторинку конкретний автомобіль з подібним обладнанням виявилося дуже складно. Відзначається, що пасажирські модифікації тих же фургонів найчастіше мають більш багате оснащення, включаючи і самі бюджетні версії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: EuroNCAP

Останні записи

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024