Новини

У Європі з’явився перший китайський електрокар

Share

На норвезький ринок було поставлено перші екземпляри електрокара Xpeng G3 , які випускаються стартапом протягом двох останніх років і вельми непогано зарекомендували себе на китайському ринку.

«Експорт G3 в Норвегію – це наша перша ключова віха в освоєнні європейського ринку. Ми вважаємо, що інтелектуальні автомобілі – це міжнародний продукт, а Xiaopeng Automobiles прагне стати світовим лідером на терені інтелектуальних електромобілів », – зазначив голова правління компанії Хе Сяопен.

В експортних версіях Xpeng G3  оснащений інтерфейсом англійською мовою. На ньому ж працює і голосовий помічник Hi Xpeng. Крім того, система навігації автомобіля використовує завантажені з заводу карти Норвегії. Власники норвезьких автомобілів також можуть дистанційно керувати кросовером через мобільний додаток. За інформацією Xiaopeng Automobiles , функція автоматичного паркування в Норвегії є досить затребуваною, тому Xpeng G3  легко може припаркуватися з одного натискання на ключі-брелоку.

Xpeng G3 – це електричний компактний кросовер, який випускається на заводі Haima Automobiles за домовленістю з Xiaopeng з 2018 року. У рух автомобіль приводиться синхронним електродвигуном з постійними магнітами. Потужність складає 145 кВт, а крутний момент – 300 Нм. Дані динаміки виробником наводяться досить цікаво: розгін до 50 км / год займає 3,8 с. Відповідно, на розгін до 100 км / год повинно йти близько 7,5-8 с, і за цим параметром Xpeng G3 теж сильно поступається оригіналу. Чудачат китайці і з запасом ходу. Для Xpeng G3 заявлено дві версії з практично однаковим запасом ходу: 351 і 365 км.

Довжина кросовера складає 4450 мм, ширина – 1820 мм, висота – 1600 мм. По довжині він поступається навіть Model 3, не кажучи вже про Model S, але в екстер’єрі простежуються нотки різних моделей Tesla. Наприклад, панорамний дах ніби запозичена у Model X. Колісна база у Xpeng G3 майже на 30 см менше колісної бази Model 3: 2610 мм проти 2880 мм. Тобто особливого простору всередині немає.

Xiaopeng Auto, також відома як Xiaopeng Motors, заснована в 2014 році колишнім виконавчим директором Alibaba Хе Сяопен і Лей Цзюнь (засновник Xiaomi). На даний момент модельний ряд стартапу складається з двох «електрокарів» – кросовера Xpeng G3  і седана Xpeng P7 . На китайському ринку Xiaopeng Auto міцно зміцнилася, показавши за 2019 рік продажі на рівні 16 608 примірників, що лише трохи не дотягує до рівня самого популярного китайського стартапу – Nio. Втім, продажу за 11 місяців 2020 року перевищують показник всього минулого року.

Протягом року керівництво компанії Xpeng прийме рішення про те, яка європейська країна стане наступним ринком після Норвегії: стратегія щодо виходу на нові експортні ринки поки ще не готова, але вона буде ретельно продумана в найближчі місяці. Не виключено, що незабаром компанію моделі G3 складе седан Xpeng P7. До речі, раніше про свої наміри продавати електромобілі в Норвегії заявила китайська компанія BYD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Kia показала перші тизери оновленого кросовера EV6

Kia показала перші фотографії оновленого електрокросовера EV6. Представлений у 2021 році електромобіль Kia EV6 дуже…

04.05.2024

Xiaomi хоче випустити дводверний суперкар, який кине виклик Porsche

Китайська корпорація Xiaomi, яка нещодавно почала продавати свій перший в історії автомобіль (SU7), вже плекає…

04.05.2024

В Україні впали ціни на пальне після рекордного підвищення

Ціни на бензин, дизпаливо та автогаз знизилися станом на початок травня. Про це пише "Хвиля"…

04.05.2024

Названо найнадійніші автомобілі Toyota у 2024 році

За останні 80 років компанія Toyota заслужила репутацію виробника одних із найнадійніших автомобілів, а її…

04.05.2024

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024