У Tesla знову проблеми з заводом в Німеччині

0
90

Міністерство навколишнього середовища Бранденбурга постановило припинити вирубку дерев і установку устаткування для фарбувальних цехів до отримання коштів, повідомила в п’ятницю прес-секретар міністерства, відмовившись від подальших коментарів. Як раніше повідомляла берлінська газета Tagesspiegel, Tesla повинна надати місцевій владі депозит в розмірі 100 мільйонів євро для покриття витрат на знесення заводу, якщо проект не отримає остаточного схвалення.

Пропустивши крайній термін в четвер, у Tesla тепер є час до 4 січня, щоб виділити кошти, в іншому випадку існує ризик того, що попередні дозволи будуть відкликані, повідомляє газета.

Будь-які серйозні затримки стануть ударом по амбітному графіком Tesla по запуску свого першого європейського заводу до середини наступного року. Компанія планує в кінцевому підсумку виробляти на своєму новому підприємстві до 500 тис. автомобілів в рік, що стане серйозним викликом для німецьких конкурентів в особі Volkswagen Group, Daimler і BMW.

Крім того, в п’ятницю місцевий суд постановив, що Tesla повинна скоротити обсяг вирубки дерев на місці, частково підтримуючи екологічні групи, які скаржилися, що компанія недостатньо робить для захисту місцевої дикої природи. Будь-яка лісозаготівля біля залізничних колій поруч із заводом, швидше за все, вб’є зимуючих там піщаних ящірок, йдеться в повідомленні суду Берліна і Бранденбурга.

Суд заявив, що це не завадить Tesla відновити роботи на більшості інших ділянок об’єкта, тому що екологічні групи не надали достатніх доказів того, що середовище проживання дикої природи знаходиться під загрозою в цих областях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!