В Україні повернуть обов’язковий техогляд: кого торкнеться

2
946

Українських водіїв чекає повернення обов’язкового техогляду. Всі нюанси відповідного законопроекту, а також введення системи штрафів викладені в документі, який розміщений на офіційному сайті Мінсоцполітики. Більш того, до кінця календарного року кожен українець може запропонувати відповідні правки.

Про це повідомляє портал ” Хвиля ” з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Будь-який українець зможе запропонувати зміни в законопроект про повернення обов’язкового техогляду для автомобілів за умови авторизації за допомогою власного облікового запису в Facebook.

Поточна редакція законопроекту передбачає внесення змін до закону України про автомобільний транспорт. Норми документа містять пропозицію зупиняти транспортний засіб, проводити перевірку і забороняти експлуатацію автомобілів у разі виявлення прострочення дати технічного обслуговування. Також в Україні пропонується зміна до закону про дорожній рух, згідно з яким водіям доведеться виконувати розпорядження посадових осіб центрального органу виконавчої влади і надавати автомобіль на їх вимогу.

Обов’язковий техогляд можуть повернути для власників легкового автотранспорту, а також мотоциклів і тракторів. Його буде необхідно проходити раз на два роки. Власники комерційного автотранспорту повинні будуть проходити техогляд щороку. Автобуси і автотранспорт, що займається перевезенням небезпечних вантажів, повинен буде проходити медогляд кожні шість місяців.

Власники мотоциклів віком не старше двох років, нових легкових авто і тракторів до чотирьох років проходити техогляд не зобов’язані. Від нього можуть звільнити власників автотранспорту іноземної реєстрації, антикварних автомобілів і спортивного автотранспорту, який бере участь в змаганнях.

У разі перереєстрації транспортних засобів призначається обов’язкових техогляд. Штраф за керування автомобілем, що не пройшли ТО, складе 1 700 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!