Представлений перший в світі безпілотний електричний трактор (відео)

0
262

Компанія Monarch представила, як вона запевняє, найрозумніший в світі трактор. Він працює на електриці і здатний їздити повністю самостійно. Більш того, машина отримає функцію самонавчання і в майбутньому з легкістю замінить людини: вона зможе вести збір врожаю та інші польові роботи в автономному режимі.

Незважаючи на те що трактор повністю автономний, було прийнято рішення залишити місце для водія. Машина оснащена 360-градусною камерою, набором датчиків і навігаційним ПО. Трактор можна як налаштувати на виконання вже запрограмованих дій, так і керувати ним самостійно. Крім того, є функція проходження за людиною з виконанням тих чи інших завдань в режимі «Тінь».

Monarch використовує набір самонавчання, що дозволяє поліпшити навички трактора при виконанні повсякденних завдань. За допомогою вбудованих датчиків він зможе збирати і аналізувати до 240 ГБ даних в день. Це і оцінка врожайності, і стан польових культур, і багато інших показників.

Усередині трактора знаходиться електричний двигун на 70 кінських сил і акумулятор, здатний забезпечити більш десяти годин безперервної роботи. Час заряду від звичайної розетки складе до 5 годин. Пристрій отримає вбудовану систему для запобігання зіткнень під час їзди. Загальна вантажопідйомність виявиться 998 кг.

Monarch вже відкрила прийом попередніх замовлень з депозитом в $ 500. Повідомляється, що сотні фермерів США вже залишили заявки. Відвантаження почнеться восени 2021 року за стартовою ціною в $ 50 000. Є також дорожча повнопривідна модифікація.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!