Ford займеться випуском нового Volkswagen Transporter

0
151

Йдеться про фабрику Ford Otosan в Ізміті. Модернізація дозволить з 2026-го наростити її потужності до випуску 650 тис. автомобілів в рік з нинішніх 440 тис. одиниць. Ford Otosan – спільне підприємство Ford і турецького конгломерату Koç Holding, створене в 1959-му. Є найбільшою автомобілебудівної компанією Туреччини.

Модернізація турецької майданчика передбачена угодою про глобальне партнерство Ford і Volkswagen , підписаним в 2019 році. У ньому закладено обмін технологіями в частині легких комерційних автомобілів, систем автономного водіння і електромобілів.

За даними 32cars.ru, уніфіковану платформу для Transporter і Transit Connect наступних поколінь створять інженери Ford. Volkswagen у відповідь надасть платформу нового вена Caddy для наступника Transit Connect / Transit Torneo. Виробництво американського фургона перенесуть до Польщі, де зараз роблять Caddy.

Нинішній Volkswagen Transporter T6 випускають на заводі в Ганновері, Німеччина. За даними німецької преси, Transporter T7 , який з’явиться в 2021 році, в пасажирській версії буде побудований на MQB , однак ця архітектура не підходить для великого навантаження. Так що компанія продовжить випускати вантажні модифікації Transporter T6 , поки в 2024-му не вийде новий Transporter на базі більшого Ford Transit.

В рамках партнерства Ford отримає доступ до нової платформи Volkswagen MEB для електромобілів. На її основі з’явиться масовий електричний Ford для європейського ринку. Його випуск почнеться в 2023 році в Кельні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!