В Україні “копи” готують облави на водіїв: їздити будуть на “фантомних” авто

0
2501

Голова “Укрінфрапроекту” Кирил Хом’яков заявив, що поліцейські таємно перевірятимуть швидкість руху автомобілів на спецавто, створених на базі Skoda Kodiaq.

Про це повідомляє Auto24.

За словами чиновника, такі авто зможуть контролювати швидкість руху у попутному та зустрічному напрямку. Якщо такий автомобіль виявить порушника, то він вмикатиме мигалки та зупинятиме водія-порушника.

“Ми запускаємо пілотний проект і вже чотири таких автомобілі запрацюють в цьому році”, – розповів посадовець.

За словами Хом’якова, наступного року таких авто стане 150, проте, вони можуть бути іншої моделі.

Зазначимо, що у вересні 2020 року про “фантоми” розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на прес-конференції за результатами перших 100 днів роботи автоматичної системи фото і відео фіксації порушень ПДР. Хом’яков тоді наголосив, що все буде фінансуватися з державних програм та запевнив, що всі закупівлі та тендери є абсолютно прозорими.

За словами чиновників, безпеку на дорогах впроваджуватимуть у декілька етапів – перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.