З’явилися подробиці про Mazda 2 наступного покоління

0
349

Компанії Mazda і Toyota тісно співпрацюють з 2015 року. Черговим плодом їх союзу стане нова Mazda 2, яку представлять в 2023 році. Новинка розділить платформу і лінійку моторів з Toyota Yaris для ринків Японії та Європи.

Головна мета Mazda – гібридна силова установка Toyota Hybrid System II (THS II), яка допоможе зменшити середню витрату палива і рівень викидів, що допоможе компанії уникнути великих штрафів в Старому Світі.

Нагадаємо, гібридна установка THS II складається з 91-сильного бензинового ДВС об’ємом 1,5 літра, електромотора (80 к.с.) і літій-іонної батареї. Для гібридного Yaris доступний передній або повний привід E-Four з електродвигуном на задній осі.

Швидше за все, виробництво нової гібридної Mazda 2 налагодять на тому ж заводі Toyota на півночі Франції, де зараз збирають Yaris.

Співпраця двох японських брендів в доступному для огляду майбутньому буде тільки посилюватися. Так, компанії будують великий завод в США, на якому збиратимуть кросовери. Плюс до цього вони розробляють загальну заднеприводную платформу під седани і SUV. На ній побудують нові Mazda 6 і CX-5.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!