Експерти розповіли, що станеться з цінами на пальне

0
731

В Україні ціни на пальне будуть знову опускатися вниз. За думкою фахівців і аналітиків галузі, ціни на пальне на заправних станціях будуть продовжувати в квітні рухатися вниз.

Про це повідомили на сайті “РБК Україна”. На тлі глобальної світової кризи ціни на бензин в Україні продовжують знижуватися. Експерти заявляють, що ціни на українських заправках найближчим часом впадуть на 30-50 копійок.

У публікації сказано, що представники українських АЗС щодня відзначають зниження цін. Прогноз на місяць такий, що ціна бензину буде демонструвати спадний рух.

Відзначають, що причиною падіння палива стало падіння цін на нафту і паливо на світовому ринку, що також вплинуло на український ринок.

Представники українських АЗС заявляють, що ціна знижується кожен день і буде продовжувати знижуватися протягом місяця. Що не може не радувати українських водіїв. Однак через обмежувальних заходів, продажу бензину оезко скоротилися.

Представники найпопулярніших АЗС в Україні підкреслюють, за останній тиждень ціни на всі види палива впали в середньому на 30-50 копійок. Такий тренд продовжиться в майбутньому. Розпорядження про зниження вартості цін на бензин, кажуть представники заправних станцій, – приходять щодня.

Про точний прогноз мова не йде. У компаніях заявили, що ситуація на нафтових ринках в світі дуже волатильна, і багато що залежить від постачальників.

Варто сказати, що ринок нафтопродуктів продовжує нести втрати через карантин. Після перших двох тижнів українські АЗС втратили 20-40% продажів.

За словами Адама Сікорські, голови енергетичного холдингу UNIMOT, яка координує мережу AVIA по всій Європі, в Італії роздрібні продажі нафтопродуктів впали на 90%, в Іспанії – на 70-80%, в Нідерландах і Франції – на 50-60%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!