Водіям пояснили, як вилучатимуть електронні права

0
1114

Мобільний додаток «Дія», який дозволяє надавати посвідчення водія та техпаспорт онлайн, зовсім недавно стало доступним для українських автомобілістів. Однак впровадження цієї програми викликало цілу хвилю питань.

Як повідомляє МТСБУ у Facebook, в додатку «Дія» права і техпаспорт не формуються, а лише відображаються дані, що були внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. Тобто, в разі вчинення порушення, правоохоронці внесуть відповідний запис до реєстру, і він відобразиться на екрані смартфона при першому ж оновленні програми.

Однак, не варто забувати про те, що після введення даної інновації у автомобілістів не вилучали паперові або пластикові водійські посвідчення. Тож недобросовісні водії зможуть скористатися ними у разі блокування е-прав.

«На сьогоднішній день система знаходиться в стадії доопрацювання. Ми знаємо про всі нюанси. Найближчим часом вони будуть усунені і у порушників не залишиться жодних шансів обійти систему», – завірив перший заступник Мінцифри Олексій Віскуб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!