Дороги, автофіксація порушень, безпека. Що влада підготувала автомобілістам

Дороги, автофіксація порушень, безпека. Що влада підготувала автомобілістам

0
284

Мінінфраструктури оприлюднило свій план дій на наступний рік.

Нещодавно Міністр Інфраструктури Владислав Криклій презентував план дій очолюваного ним відомства на 2020 рік. Звісно ж, ми не можемо залишити поза увагою те, що стосується нас з вами – автомобілістів. Тим більше, що ця презентація містить мінімум загальних виразів зі словами «покращимо, приділимо більше уваги…», а наповнена конкретними кроками та числами.

Дороги. У 2020 році заплановано відновити 4000 км доріг. До того ж обіцяють ремонти чи реконструкції робити так, аби до них не повертатись щонайменше 10-15 років. Звісно ж, мається на увазі, що відремонтовані ділянки стільки служитимуть не потребуючи нових «латок». Грошей має вистачити – в проєкті держбюджету передбачено на розвиток інфраструктури 73,3 млрд грн, з них на дороги – 38 млрд грн. Також є домовленості з ЄБРР щодо фінансування відновлення регіональних доріг на 300 млн євро, та з ЄІБ на 450 млн євро які будуть спрямовані на капремонт траси Одеса-Київ та будівництво обходу Львова. Електромобілі подешевшали. А можна ще дешевше?

Для захисту доріг від руйнування, яке спричиняється не лише кліматичними умовами та опадами, а частенько й перевантаженими «фурами», вже введено в експлуатацію 2 комплекси автоматичного зважування транспорту, яке відбувається на ходу без зупинки автомобілів. А у 2020-му буде 20 таких установок, з якими «підприємливі» перевізники ніяк не зможуть «порішать».

Безпека. Заплановано знизити на 30% аварійність на автодорогах, для чого теж вже передбачено фінансування, в обсязі 3,2 млрд грн.

Ось на що ці кошти планують витратити:

  • 1566 нових пішохідних переходів
  • Освітлення на 1504 пішохідних переходах
  • 87 світлофорних об’єктів з табло, яке показуватиме вашу поточну швидкість
  • Обмежувачі швидкості на 42 об’єктах
  • 35 пішохідних переходів зі світлофорами «на вимогу»
  • Нанесення світловідбиваючої розмітки на 441 об’єкті 266 кругових розв’язок
  • 31 амортизаційний відбійник на дорогах державного значення
  • 200 одиниць спеціальної аварійно-рятувальної техніки для ДСНС

Що ще цікаво, у тому ж переліку присутня інформація про 304 комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Вони мають бути встановлені на дорогах державного значення.

Загальна ж ціль Міністерства інфраструктури – щоб у найближчий час безпечна подорож на автомобілі від Харкова до західного кордону держави займала не більше 10 годин. А це дистанція довжиною приблизно 1100 кілометрів.

Що ж, цілі та плани непогані, і варто побажати успіху тим, хто їх втілюватиме, однак, як завжди ми закінчуємо подібні матеріали – головне аби вони не залишились тільки на папері. До того ж, ми постараємось наприкінці наступного року дізнатись, наскільки озвучене збіглося з тим, що вдалось реалізувати на практиці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!