Автопілот Tesla далекий від ідеалу: автомобіль самостійно поїхав по зустрічній дорозі

0
251
Інцидент стався в Канаді, де електрокар, виїжджаючи зі стоянки без водія, вирішив поїхати по зустрічній смузі. Поки автоматика впоралася зі складною ситуацією очевидці встигли записати все на відео.
У Мережі розгорівся досить великий скандал через коротке відео від очевидців з канадського Річмонда. На ньому, хоч і повільно, але Tesla рухається по зустрічній смузі без водія і намагається кудись заїхати або повернути. У будь-якій країні таке водіння є небезпечним і суворо карається.

Подібні випадки порушення почастішали. Це пов’язано з новою тестової функцією Smart Summon. Вона дозволяє власнику «викликати» свій автомобіль зі стоянки. Автоматика Tesla Model 3 може самостійно під’їхати до власника, якщо той перебуває в радіусі 60 метрів. Орієнтиром є даний GPS зі смартфона власника.

У Компанії швидко дали оцінку інциденту, пояснивши, що всі порушення безпілотника при використанні функції Smart Summon лежать на власника. Функція поки працює в тестовому режимі, і може порушити ПДР в певних умовах. Тим більше, що багато власників почали спеціально створювати такі умови, щоб безпілотник порушив правила руху, або опинився в скрутному становищі.

Smart Summon з’явився на автомобілях Tesla Model 3 тільки пару місяців назад. У самій компанії обіцяють швидко вирішити всі проблеми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!