Експорт українських вантажівок: то, що мертве, померти не може

Час читання: < 1 хв.
0

Україна за перші 8 місяців 2018 року експортувала 30 вантажних автомобілів, а імпортувала – 17 196 вантажівок. Такі цифри оприлюднив український Держстат.

Більше половини українських вантажівок, які продають на зовнішніх ринках, знаходять собі «прописку» в Білорусі. А ось білоруські вантажівки поки не можуть скласти конкуренцію західноєвропейським «побратимам». У нинішньому році майже 79% ввезених в нашу країну вантажівок були зроблені в Європі.

На жаль, в такій мізерній кількості експортованих Україною вантажівок немає нічого дивного. Чому? Тому, що виробництво комерційних автомобілів в нашій країні в останні роки помітно знизилося. Так, у 2017 році в Україні зробили 486 комерційних машин, що на 19,4% менше, ніж в 2016 році. Правда, це цифри без урахування продукції Кременчуцького автомобільного заводу, який з якихось причин не розкриває зараз обсяг свого виробництва.

Раніше повідомлялося, що за перші 8 місяців 2018 року Україна експортувала 104 легкових автомобіля. Це на 11 примірників більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!