Новини

Які українці можуть втратити можливість купувати авто

Share

Деякі українці можуть незабаром позбутися можливості реєструвати транспортні засоби на своє ім’я через нові пропозиції, внесені до законодавчого процесу. Верховній Раді України подано законопроєкт №9363, який вже викликав значний інтерес і обговорення серед громадськості та експертів.

Згідно з цим законопроєктом, планується введення обмежень для громадян, які мають непогашені борги за комунальні послуги. Пропонується, що поки особа не погасить свої заборгованості, вона не зможе зареєструвати новий автомобіль або перереєструвати вже існуючий транспортний засіб. Це означає, що люди, які мають борги, можуть зіткнутися з серйозними труднощами у користуванні транспортними засобами, що суттєво вплине на їх мобільність і повсякденне життя.

Документ наразі не ухвалений парламентом, але Міністерство фінансів вже дало позитивну рекомендацію щодо його прийняття за основу. Згідно з поточною редакцією законопроєкту, сервісні центри повинні будуть перевіряти дані клієнтів у спеціальному реєстрі боржників, щоб уникнути надання послуг МВС особам, які мають заборгованості. Це передбачає, що особи з непогашеними боргами не зможуть здійснювати певні операції, пов’язані з реєстрацією транспортних засобів, поки не вирішать свої фінансові проблеми.

Незважаючи на ці обмеження, у законопроєкті залишено можливість для покупців придбати автомобіль “за довіреністю”. Однак цей варіант супроводжується певними ризиками, такими як можливість юридичних та фінансових проблем, що може виникнути через використання довіреності для реєстрації та користування транспортним засобом.

Зміни, запропоновані в законопроєкті, мають на меті не лише стимулювання громадян до погашення боргів, а й покращення збору платежів за комунальні послуги. Однак ці зміни також піднімуть питання про те, наскільки вони можуть вплинути на права і свободи громадян, особливо тих, хто може потрапити в скрутне фінансове становище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Компанія Mitsubishi вивела на тести оновлений Montero (фото)

Наступає етап зміни покоління для Mitsubishi Montero Sport, який на російському ринку відомий як Pajero.…

02.09.2024

Представлено нову Kia K5 2025 (фото)

Сьогодні в Китаї був офіційно представлений седан Kia K5 2025 модельного року, ціна якого коливається…

02.09.2024

Преміальні АЗС не планують підвищувати ціни на пальне незважаючи на акцизи

В Україні преміальні мережі АЗС, ймовірно, не підвищать ціни на паливо через нові акцизи, оскільки…

02.09.2024

З’явилися перші подробиці про нове покоління Toyota RAV4 (2026)

Найпопулярніший кросовер у світі готується до чергового оновлення покоління. Поточна п'ята генерація Toyota RAV4 випускається…

02.09.2024

Новий Mitsubishi Pajero Sport 2026 вперше знятий на камеру

Mitsubishi активно працює над наступним поколінням свого позашляховика Pajero Sport, який у своїй поточній версії…

02.09.2024

Батареї електромобілів за надійністю перевищують ДВЗ

Протягом тривалого часу існувала певна недовіра до електромобілів, зокрема через побоювання щодо тривалості служби їх…

02.09.2024