В Україні за несплачені борги можуть відбирати водійські права

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні за несплачені борги можуть відбирати водійські права

В українських автомобілістів незабаром можуть почати відбирати водійські права не тільки за порушення правил дорожнього руху, але й за інші дії, що не пов’язані з водінням. Закон № 8082, який регулює ці зміни, вже представлений для розгляду у Верховній Раді.

Згідно з запропонованим законопроєктом, особи, які мають заборгованості по кредитах або систематично уникають сплати штрафів і аліментів, можуть втратити право на керування транспортними засобами. Існує висока ймовірність, що водіїв будуть інформувати про застосовані санкції прямо на дорозі, коли поліцейські зупинятимуть їх для конфіскації водійських прав.

Реклама

В Україні нещодавно запроваджено новий механізм, який обмежує право водіїв керувати транспортним засобом у разі порушення мобілізаційного законодавства. Однак деталі щодо його практичного застосування наразі залишаються незрозумілими. Відомо, що для прийняття судом рішення про обмеження водійських прав, ТЦК та поліція повинні вжити ряд заходів, щоб довести, що інші методи впливу на особу були неефективні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!