Toyota та Lexus анонсували заміну дефектних двигунів на нових моделях

Час читання: < 1 хв.
0
Toyota та Lexus анонсували заміну дефектних двигунів на нових моделях

Кілька місяців тому стало відомо, що Toyota зіткнулася з незвичною для неї проблемою: в двигунах нових моделей Tundra та Lexus LX було виявлено металеву стружку, яка потрапила туди під час виробництва.

Довгий час японська компанія шукала рішення, і зрештою прийшла до єдиного можливого варіанту усунення проблеми – заміни дефектних моторів.

Реклама

Цей дефект торкнувся понад 100 тисяч автомобілів Toyota Tundra та Lexus LX, оснащених 3,4-літровим бензиновим V6 двигуном з подвійним турбонаддувом.

Сміття, що залишилося в блоці циліндрів, під час циркуляції по двигуну призводить до стукоту, нерівної роботи та втрати потужності на будь-яких обертах.

Деякі автомобілі, в яких вже виявилася ця проблема, вийшли з ладу і досі перебувають у сервісних майстернях у розібраному стані.

Нещодавно керівництво Toyota ухвалило рішення провести заміну двигунів у 102 092 автомобілях в США, серед яких 98 568 пікапів Tundra і 3 524 позашляховиків Lexus LX600, випущених у період з 2023 по 2024 рік. Усі власники автомобілів з дефектними двигунами будуть повідомлені про необхідність відвідування найближчого дилерського центру, де на їхніх машинах безкоштовно замінять силові агрегати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!