Україна переходить на новий формат оформлення порушень ПДР: що це означає для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Україна переходить на новий формат оформлення порушень ПДР: що це означає для водіїв

Електронний протокол дозволяє автоматизувати робочі процеси та зменшити корупційні ризики. В Україні удосконалено процедуру оформлення порушень Правил дорожнього руху, зокрема перейшли на використання електронних протоколів. Цей крок значно прискорює процес виписування протоколів, забезпечуючи їм таку ж юридичну силу, як у паперових форматах.

Поліцейські оформлюють два примірники електронного протоколу: один вручається водієві під розписку, а інший залишається у правоохоронців і передається до суду разом з іншими матеріалами справи. Це спрощує обмін необхідною інформацією між державними структурами і забезпечує надійність процесу.

Національна поліція пояснює, що використання електронних протоколів сприяє автоматизації та зменшенню корупційних ризиків. Крім того, система автоматично перевіряє особу та транспортний засіб у базах даних на предмет розшуку чи дійсності водійських прав, що покращує ефективність і точність процедур.

Громадяни отримують доступ до інформації про особу чи транспортний засіб через застосунок “Дія”, що спрощує отримання необхідних документів та виключає можливість помилок через нерозбірливий почерк.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!