В Україні заборонили дизельні авто: причини та наслідки для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні заборонили дизельні авто: причини та наслідки для водіїв

Нещодавно прийнятий закон №8172 свідчить про те, що Україна прагне розвивати екологічно чистий громадський транспорт і збільшувати кількість зарядних станцій.

Цей закон обмежує закупівлю та використання дизельних і бензинових автобусів у громадському транспорті, що сприятиме сталому розвитку та зменшенню впливу на навколишнє середовище.

З 2036 року українські міські автобусні маршрути будуть відкриті лише для електричних автобусів, автобусів на водневому паливі або на газі. Використання традиційних автобусів, які працюють на вугіллі або нафтопродуктах, буде заборонено. Це рішення сприятиме переходу до більш стійких і екологічних транспортних рішень.

Цей закон значно змінить громадський транспорт в Україні. За даними Української асоціації автовиробників, до 2030 року приблизно 25% громадського транспорту у великих містах будуть електричними або газовими автобусами.

Прогнозується, що до 2033 року цей відсоток збільшиться вдвічі, що підтверджує успішний перехід до екологічно безпечних транспортних рішень. Закон також відзначає важливість розвитку зарядної інфраструктури.

Спрощені правила для будівництва зарядних станцій допомагають їх більшому поширенню, а станції, що підключені до електричної мережі, не платять за електроенергію до 2024 року. Це сприяє розвитку електромобільної інфраструктури та робить зарядні станції доступнішими по всій країні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!