Volvo планує перенести виробництво своїх автомобілів з Китаю до Бельгії

Час читання: < 1 хв.
0
Volvo планує перенести виробництво своїх автомобілів з Китаю до Бельгії

Як повідомляє західне видання The Times, компанія Volvo Car AB планує перенести виробництво електромобілів з Китаю до Бельгії через можливі мита Європейського Союзу на китайські електромобілі.

Окрім перенесення виробництва моделей Volvo EX30 і EX90 до Бельгії, автовиробник також може перенести складання деяких моделей для Великобританії, повідомляє газета з посиланням на анонімні джерела. Згідно з The Times, Volvo, що належить Zhejiang Geely Holding Group Co., є найбільш уразливою серед західних автовиробників до можливих тарифів.

Торгові розбіжності між ЄС та Китаєм викликали антидемпінгові розслідування щодо Пекіна через звинувачення у несправедливих субсидіях. Вважається, що ЄС може запровадити попередні тарифи на імпорт електромобілів з Китаю вже з 4 липня, підвищивши імпортні мита вище за поточні 10%. У свою чергу Китай звинуватив ЄС у спробах дискредитувати китайські компанії і заявив, що вживе заходів для захисту своїх інтересів.

Коментарі про недобросовісну конкуренцію з боку Китаю було розкритиковано міністром торгівлі Ван Веньтао, який висловив сподівання на відмову ЄС від торгового протекціонізму та повернення до діалогу та співпраці, згідно з повідомленням агентства Сіньхуа.

Окремо варто згадати, що китайські виробники готуються звернутися до своєї влади з проханням розпочати антидемпінгове розслідування щодо імпорту з ЄС, як повідомляють деякі джерела.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!