Новини

Для американської армії створюються безпілотні наземні військово-транспортні засоби

Share

Американська військово-виробнича компанія Adefense уклала партнерство з національними розробниками технологій автономного керування для створення автономних військових транспортних засобів, в результаті чого Textron Systems і Kodiak Robotics оголосили про співпрацю у створенні військових наземних транспортних засобів, спеціально призначених для роботи без водія.

Технологічна компанія Kodiak Robotics, що фокусується на автономних транспортних засобах, інтегрує свою провідну в галузі автономну систему у спеціально створений прототип військової машини без екіпажу компанії Textron Systems, яка має великий досвід розробки повітряних, наземних і морських транспортних засобів. Ця співпраця також знаменує першу інтеграцію автономної безпілотної технології Kodiak в транспортний засіб.

Textron Systems має більш ніж 30-річний досвід роботи в наземних, повітряних та морських системах без екіпажу, від проектування до інтеграції та виробництва, має активну підтримку Міністерства оборони США, бере участь у багатьох спільних проектах з американськими військовими та їх союзниками на Заході. “Інтеграція автомобіля Textron Systems з автономним програмним забезпеченням Kodiak на базі штучного інтелекту та новаторськими модулями DefensePods є важливим кроком уперед у створенні автономної транспортної системи”, зазначають у Textron Systems.

Дві американські компанії, які об’єдналися в спільному проекті, мають намір продемонструвати безпілотні автомобілі до кінця 2024 року. Після цього компанії вивчать майбутні можливості як з Пентагоном, так і збройними силами інших союзних країн, оскільки вони прагнуть прискорити впровадження автоматизації у наземну військову техніку, наголошується в інформаційних повідомленнях указних компаній. На їхню думку, використання безпілотних транспортних засобів для виконання складних завдань із високим рівнем ризику в польових умовах допоможе військовим США вберегти військовослужбовців від небезпеки, одночасно зміцнюючи національну безпеку та військову логістику.

“Майбутнє автономних військових наземних транспортних засобів – за розробниками технологій подвійного призначення, такими як Kodiak, які працюють з лідерами галузі, серед яких Textron Systems”, вказує керівництво компанії Kodiak. “Співпраця з Textron Systems дозволить нам продемонструвати можливості безпілотної технології Kodiak на базі штучного інтелекту у військових умовах та на бездоріжжі. Разом ми зможемо впровадити нові можливості у наземні системи, забезпечуючи військовим необхідну функціональну діяльність, сказав Дон Бернетт, засновник та генеральний директор Kodiak. Майбутні безпілотні військові автомобілі будуть оснащені тією ж технологією, яка використовується в автономних далекомагістральних вантажівках Kodiak. Ці автомобілі пройшли перевірку протягом майже 3 мільйонів миль експлуатації у реальних умовах”.

Стало відомо, що DefensePods, вдосконалена та адаптована версія змінних сенсорних модулів Kodiak, також буде інтегрована до автономних транспортних засобів. Розроблені для використання у військових цілях, DefensePods є готовими апаратними корпусами, в які вбудовані датчики, необхідні для автономного водіння.

Компанія Kodiak представила свій перший безпілотний випробувальний автомобіль у грудні 2023 року. На Ford F-150 було встановлено автономну систему Kodiak Driver. Автомобіль був оснащений автономним обладнанням та програмним забезпеченням, необхідними для управління військовою наземною машиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Cadillac рішуче відмовляється від гібридів на користь ДВЗ та електротехнологій

Cadillac обирає радикальний підхід у розвитку своїх автомобілів, повністю відмовляючись від гібридних технологій. На відміну…

29.08.2024

Ціни на дизельне паливо в Україні зростуть на 5,5 грн/л

Протягом найближчих чотирьох місяців, з 1 вересня 2024 року до 1 січня 2025 року, вартість…

29.08.2024

Скільки дизельного пального недоливають на українських АЗС

Останні перевірки Інституту споживчих експертиз виявили суттєві відмінності в точності наливу дизельного пального на українських…

29.08.2024

Електричний Mercedes-Benz G 580 здивував ціною

У Великій Британії стартували продажі довгоочікуваного електричного Mercedes-Benz G 580, оснащеного технологією EQ. Його початкова…

29.08.2024

Tesla Model Y готується стати ідеальним сімейним електромобілем

Tesla готується внести новий елемент на європейський ринок електромобілів, випустивши семимісцеву версію свого популярного Model…

29.08.2024

Lucid Air став найшвидшим броньовиком у світі (фото)

Американська компанія US Armor Group представила новий броньований автомобіль, який вони позиціонують як найшвидший у…

29.08.2024