Для американської армії створюються безпілотні наземні військово-транспортні засоби

Час читання: 2 хв.
0
Для американської армії створюються безпілотні наземні військово-транспортні засоби

Американська військово-виробнича компанія Adefense уклала партнерство з національними розробниками технологій автономного керування для створення автономних військових транспортних засобів, в результаті чого Textron Systems і Kodiak Robotics оголосили про співпрацю у створенні військових наземних транспортних засобів, спеціально призначених для роботи без водія.

Технологічна компанія Kodiak Robotics, що фокусується на автономних транспортних засобах, інтегрує свою провідну в галузі автономну систему у спеціально створений прототип військової машини без екіпажу компанії Textron Systems, яка має великий досвід розробки повітряних, наземних і морських транспортних засобів. Ця співпраця також знаменує першу інтеграцію автономної безпілотної технології Kodiak в транспортний засіб.

Реклама

Textron Systems має більш ніж 30-річний досвід роботи в наземних, повітряних та морських системах без екіпажу, від проектування до інтеграції та виробництва, має активну підтримку Міністерства оборони США, бере участь у багатьох спільних проектах з американськими військовими та їх союзниками на Заході. “Інтеграція автомобіля Textron Systems з автономним програмним забезпеченням Kodiak на базі штучного інтелекту та новаторськими модулями DefensePods є важливим кроком уперед у створенні автономної транспортної системи”, зазначають у Textron Systems.

Дві американські компанії, які об’єдналися в спільному проекті, мають намір продемонструвати безпілотні автомобілі до кінця 2024 року. Після цього компанії вивчать майбутні можливості як з Пентагоном, так і збройними силами інших союзних країн, оскільки вони прагнуть прискорити впровадження автоматизації у наземну військову техніку, наголошується в інформаційних повідомленнях указних компаній. На їхню думку, використання безпілотних транспортних засобів для виконання складних завдань із високим рівнем ризику в польових умовах допоможе військовим США вберегти військовослужбовців від небезпеки, одночасно зміцнюючи національну безпеку та військову логістику.

“Майбутнє автономних військових наземних транспортних засобів – за розробниками технологій подвійного призначення, такими як Kodiak, які працюють з лідерами галузі, серед яких Textron Systems”, вказує керівництво компанії Kodiak. “Співпраця з Textron Systems дозволить нам продемонструвати можливості безпілотної технології Kodiak на базі штучного інтелекту у військових умовах та на бездоріжжі. Разом ми зможемо впровадити нові можливості у наземні системи, забезпечуючи військовим необхідну функціональну діяльність, сказав Дон Бернетт, засновник та генеральний директор Kodiak. Майбутні безпілотні військові автомобілі будуть оснащені тією ж технологією, яка використовується в автономних далекомагістральних вантажівках Kodiak. Ці автомобілі пройшли перевірку протягом майже 3 мільйонів миль експлуатації у реальних умовах”.

Стало відомо, що DefensePods, вдосконалена та адаптована версія змінних сенсорних модулів Kodiak, також буде інтегрована до автономних транспортних засобів. Розроблені для використання у військових цілях, DefensePods є готовими апаратними корпусами, в які вбудовані датчики, необхідні для автономного водіння.

Компанія Kodiak представила свій перший безпілотний випробувальний автомобіль у грудні 2023 року. На Ford F-150 було встановлено автономну систему Kodiak Driver. Автомобіль був оснащений автономним обладнанням та програмним забезпеченням, необхідними для управління військовою наземною машиною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!