Майбутнє вже близько: названо термін, коли електромобілі завоюють планету

Час читання: 2 хв.
0
Майбутнє вже близько: названо термін, коли електромобілі завоюють планету

Нове дослідження показує, що значна частина населення розглядає можливість купівлі електромобіля протягом трьох-п’яти років у міру зниження незручності та зростання попиту.

Дослідження стверджує, що майже половина всіх покупців автомобілів на даний момент не розглядають покупку електромобіля. Ці споживачі, позначені у дослідженні як «Скептики», розглядають лише автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). Однак компанія Cox Automotive вважає, що з поліпшенням технологій, зниженням цін і розвитком мережі зарядних станцій по всій території США 54% цих «Скептиків» можуть стати такими, що «розглядають електромобілі» протягом трьох-п’яти років.

Ізабель Хелмс, віце-президент з досліджень та ринкової аналітики в Cox Automotive, вважає, що недавнє зниження інтересу та уповільнення зростання продажів електромобілів є нормальними.

“Хоча ми бачимо уповільнення зростання продажів електромобілів та зниження інтересу, ми вважаємо, що це частина нормальної кривої зростання, а не кінець історії”, – сказала Хелмс. «Ми залишаємося оптимістичними щодо довгострокового майбутнього продажу електромобілів в Америці, оскільки багато Скептик сьогодні до кінця десятиліття серйозно розглядатимуть можливість купівлі електромобіля. З покращенням інфраструктури, освітою та технологічними інноваціями та покращеннями ми віримо, що продажі електромобілів продовжать зростати у довгостроковій перспективі». 

Очікується, що інтерес до електромобілів продовжуватиме зростати протягом наступних 10 років, і до 80% нинішніх «Скептиків» можуть стати такими, що «Розглядають електромобілі». Cox Automotive вважає, що до цього часу більшість активно розглядатимуть купівлю електромобіля, нового або старого. Це призвело до висновку, що в період з 2026 по 2028 рік близько 79% продажів нових і вживаних автомобілів будуть припадати на електромобілі. Ця цифра може зрости до 90% до 2033 року.

Більшість нинішніх «Скептиків» чекають на покращення запасу ходу, збільшення терміну служби батареї, технологічних досягнень та підвищення надійності. В даний час Tesla залишається найбільш розглянутим виробником електромобілів у США, за нею слідують Ford. Аналітики відзначають, що з 2021 року Toyota, Hyundai та Kia також помітно збільшили свою впізнаваність та інтерес до своїх електромобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.