Volvo переймає у Tesla технології виробництва EV

0
98
Volvo переймає у Tesla технології виробництва EV

Volvo надихається прогресивними технологіями Tesla у виробництві електромобілів та анонсує впровадження методу гігакастингу для наступного покоління своїх EV. Очікується, що першим автомобілем, створеним із використанням цієї технології, стане електричний кросовер Volvo EX60 , дебют якого заплановано на 2026 рік. Це збігається із запровадженням нової платформи Scalable Product Architecture третього покоління (SPA3).

У нових моделях на базі SPA3 задня частина підлоги виготовлятиметься одним елементом, що дозволить замінити приблизно 100 деталей, що використовувалися раніше в цій галузі. За даними Autocar, такий підхід зменшить кількість зварних швів на 84% та скоротить вагу на 50%. Це дозволить значно знизити вартість виробництва та зменшити вплив на навколишнє середовище.

«До 2030 року ми зобов’язалися повністю перейти на електромобілі, і для цього нам необхідно оновити наш повний асортимент продукції. Тим часом, на нас чекає багато новинок», – підкреслив Ерік Северінсон, голова нових програм та стратегії операцій Volvo.

З огляду на уповільнення зростання попиту EV, важливо знижувати виробничі витрати. Такі автовиробники, як Mercedes-Benz і Ford вже переключили свою увагу на гібридні автомобілі через зменшення інтересу до повністю електричних моделей. Volvo ж, використовуючи метод гігакастингу, прагне не лише скоротити витрати, а й зменшити викиди вуглекислого газу, роблячи виробництво більш екологічним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!