Несподівані проблеми у власників електромобілів: чому їх так мало купують

Дослідження: 16% власників електромобілів повністю розряджають акумулятори

0
82
Несподівані проблеми у власників електромобілів: чому їх так мало купують

Запас ходу на одній зарядці часто сприймається як проблема минулого, оскільки багато електромобілів тепер можуть проїжджати не одну сотню кілометрів без дозарядки. Проте, згідно з новим дослідженням, проведеним Ideal Power, 16% власників електромобілів стикалися з повною розрядкою акумулятора.

Ця статистика виявилася несподіваною і була виявлена ​​в ході іншого дослідження, яке мало виявити проблеми власників електрокарів. Крім того, дослідники виявили, що 44% власників повідомили, що занепокоєння запасом ходу негативно позначається на їхньому загальному задоволенні від володіння електромобілем.

Однією з основних проблем для власників електромобілів є ситуація, коли всі місця на зарядних станціях зайняті. 75% власників стикалися з цим хоча б раз, і 10% респондентів заявили, що чекали на вільне місце більше години. На щастя, це рідкість, оскільки середнє очікування зазвичай становить 15 хвилин або менше.

Щодо зарядки, то 70% власників електромобілів зазвичай заряджають свої транспортні засоби вдома. 16% переважно користуються громадськими зарядними станціями, а решта 14% використовують обидва варіанти.

Враховуючи проблеми із запасом ходу та зарядкою, не дивно, що 42% власників електромобілів готові заплатити додатково за резервування місця на зарядній станції. Цікаво, що йдеться не про долар чи два, а середня сума, яку люди готові заплатити, становить 15 доларів. Це досить багато з огляду на те, що середня вартість електрики в США, за даними Бюро статистики праці, становить 0,174 долара за кВт/год.

Незважаючи на проблеми із зарядкою, 56% власників заявили, що занепокоєння запасом ходу викликає у них більше стресу, ніж неспокій про зарядку.

Незважаючи на низку негативних відгуків та недоліків, переважна більшість учасників дослідження високо оцінили електромобілі. Особливо вражає, що 91% заявили, що їхній наступний автомобіль буде електричним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!