Розкрито автовиробники, які заробляють більше, ніж їхні конкуренти

0
101

Будь-який автомобільний бізнес ставить на чільне місце заробіток якомога більшої кількості грошей. Заради цього компанії намагаються оптимізувати свої ресурси, а також усіма силами прагнуть випередити доходи своїх конкурентів.

Але які автовиробники мають найуспішніші комерційні результати? Відповідь на це запитання дали журналісти іспанського порталу «Periodismodelmotor», розкривши сімку найдохідніших автомобільних брендів.

7 місце – BMW

Відкрив ТОП-7 найбагатших із погляду заробітку автомобільних марок концерн BMW. Баварський автогігант заробив за минулий рік 12 мільярдів 165 мільйонів євро.

Незважаючи на непоганий результат, відданість сегменту електромобілів призвела до того, що компанія втратила протягом року близько 34,5% доходу.

6 місце – Tesla

Компанія, що займається випуском виключно електрокарів, продала за минулий рік понад 1,8 мільйона автомобілів. Результатом цього став оборот у 89 мільярдів 831 мільйон євро, який приніс американській марці прибуток у розмірі 13 мільярдів 921 мільйон євро.

5 місце – Mercedes

Одна з небагатьох автомобільних компаній, яка залишається незалежною, за винятком кількох партнерських відносин. За 2023 штутгартському бренду вдалося заробити 14 мільярдів 261 мільйон євро при обороті в 153 мільярди 218 мільйонів євро.

4 місце – Hyundai/Kia

Компанії, у яких справи йдуть дуже добре, що підтверджує зростання виторгу за рік більш ніж на 50%. За підрахунками, за попередні 12 місяців корейці заробили 14 мільярдів 635 мільйонів євро.

3 місце – Volkswagen

Монстр автомобільного сектора, що володіє безліччю брендів, наростив прибуток за минулий рік на 7,6%, діставшись обороту в 322 мільярди 284 мільйони євро і заробивши на цьому 16 мільярдів 13 мільйонів євро.

2 місце – Stellantis

Срібло у списку найприбутковіших автомобільних компаній дісталося концерну, який майстерно підходить до скорочення витрат. При загальному обороті в 189 млрд 544 млн євро компанія заробила 18 млрд 625 млн євро.

1 місце – Toyota

Автовиробником, який краще за інших вміє заробляти гроші, стала Toyota.

За минулий рік прибуток цього японського автовиробника склав 27 мільярдів 801 мільйон євро, що набагато перевершує всіх його конкурентів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!