В “Дії” запустять новий сервіс розрахунку вартості розмитнення авто

0
88

Наприкінці грудня народні депутати внесли на розгляд Верховної Ради законопроєкт №10380 про розмитнення автомобілів через додаток “Дія”. Міністерство цифрової трансформації на основі даних митниці створить базу даних митних цін.

Про такі плани розповів у своєму Telegram-каналі глава Мінцифри Михайло Федор

Він зазначив, що в базу даних будуть вноситися дані про митну вартість нових автомобілів, ввезених після 2007 року, із зазначенням марки, моделі, типу та обсягу двигуна і року випуску авто. На підставі цієї інформації буде розрахована вартість розмитнення автомобіля.

Ви ввозите автомобіль в Україну, митниця подає запит до Мінцифри. У запиті буде вказана марка, модель, рік випуску і об’єм двигуна. Мінцифра шукає нове авто з такими параметрами, дисконтує його на коефіцієнт віку та віддає митниці скориговану митну вартість, – написав Федоров.

Також він додав, що розмитнення в Дії — це революційна послуга, яка усуває людський фактор, яка в свою чергу прибирає корупційні ризики.

Весь процес розмитнення буде онлайн. “Дія” допомагатиме українцям заповнювати митну декларацію, підтягуючи інформацію про автомобіль за VIN-кодом. Це буде зручно й швидко. Сподіваюся на підтримку депутатів. Це лише перший крок, далі можна буде запускати нові сервіси, які повністю автоматизують митницю. – підсумував Федоров

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.