Світовий продаж електромобілів та гібридів виріс на третину

0
26

У 2023 році по всьому світу продали 13,6 мільйона чистих електромобілів та гібридів з можливістю підзаряджання. Як пише Reuters з посиланням на підрахунки аналітичної фірми Rho Motion, це на 31% більше, ніж у 2022-му.

Найактивнішим місяцем 2023 року з продажу електромобілів та гібридів став грудень, коли вдалося реалізувати близько 1,5 мільйона одиниць. Стверджується, що цим було поставлено місячний рекорд. Загалом за рік було продано 9,5 мільйонів чистих електромобілів.

Найбільш активно популярність електромобілів зростала в США та Канаді, найскромніше в Китаї, де приріст склав 15%.

Продаж машин з екологічними силовими установками зростатиме і далі: за оцінками Rho Motion, буде реалізовано на 25% більше електромобілів і гібридів, ніж у 2023-му.

Разом з тим експерти вважають, що самі темпи продажів все ж таки знижуватимуться. Найбільш лояльна аудиторія вже зробила свій вибір, інші потенційні покупці чекатимуть на появу більш доступних і технічно досконалих моделей. Також негативно на продаж електромобілів вплине політика влади деяких країн: наприклад, у Німеччині з цього року влада відмовилася від надання субсидій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!