Toyota більше не випускає найнадійніших автомобілів: компанія вдруге відкликає свої моделі через недоліки безпеки

0
323

Японський автогігант Toyota змушений відкликати з американського ринку більше 1 млн. автомобілів, реалізованих у період з 2020 по 2022 рік. Причиною такого рішення стала виявлена ​​несправність подушок безпеки, що створює ризик травмування пасажирів під час аварії.

Як повідомляє агентство Bloomberg, йдеться про датчики системи розпізнавання присутності пасажира на передньому сидінні. Через можливе коротке замикання подушки можуть не спрацювати при зіткненні. У список відгуків потрапили популярні моделі, зокрема седани Toyota Camry і Corolla , кросовери RAV4 , а також ряд автомобілів преміального бренду Lexus . Усі машини будуть відремонтовані за рахунок компанії.

Раніше стало відомо про відкликання 570 тис. Toyota з китайського ринку – у них виявлено несправність паливної системи, яка також загрожує аваріями. Тріщини в паливному насосі можуть призвести до раптової зупинки двигуна на ходу. Таким чином, Toyota зіткнулася відразу з двома небезпечними дефектами на найбільших ринках США та Китаю, що коштуватиме компанії сотні мільйонів доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!