Nissan Rogue потрапив під розслідування через передчасну відмову двигунів

0
340

Федеральні органи влади США розслідують відмову двигунів у моделях Nissan Altima та Rogue, а також двох позашляховиках Infiniti: QX50 та QX55.

Управління з розслідування дефектів США (ODI) оголосило, що розпочинає розслідування щодо понад 450 000 автомобілів Nissan через повідомлення про передчасні відмови двигунів.

Йдеться про автомобілі Nissan Altima 2019-2023 модельного року та Nissan Rogue 2021-2023 модельного року. Infiniti QX50 2019-2023 років випуску та QX55 2022-2023 років також включені в дослідження.

Компанія Nissan підтвердила Motor1 факт розслідування щодо цих автомобілів і зробила заяву про тісну співпрацю з Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху Міністерства транспорту США (NHTSA) та діалог з усіх питань безпеки.

У чому полягає проблема?

Автомобілі, про які йде мова, використовують один з двох типів двигунів: 1,5-літровий трициліндровий турбодвигун і 2,0-літровий чотирициліндровий турбодвигун. Обидва двигуни є двигунами зі змінним ступенем стиснення і можуть мати проблеми з корінним підшипником або L-образним кривошипом.

Саме про це йдеться в документі NHTSA. Початкові переговори з автовиробником показали, що Nissan вже працює над вирішенням можливих проблем з цими компонентами.

Важливо зазначити, що наразі не йдеться про відкликання автомобілів; ODI розпочав попереднє розслідування на підставі шести повідомлень про дефекти двигуна. Три з них стосувалися моделей Rogue з трициліндровими двигунами з турбонаддувом.

Два стосувалися кросоверів Infiniti і одне – Altima. Ці моделі оснащені вищезгаданим 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном. У повідомленнях йдеться про втрату потужності, стукіт, металеві фрагменти в оливі та повну відмову.

Відмова двигуна практично на будь-якій швидкості – це, безумовно, загроза безпеці. Якщо двигун втрачає потужність під час руху на високій швидкості, гідропідсилювач керма і гальма можуть стати неефективними, що ускладнить керування автомобілем. У разі катастрофічної поломки мастило може розлитися на автостраду, що зробить її слизькою для інших водіїв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!