У Європі не знайшли причин для відкликання електромобілів Tesla

0
59

Голландське автомобільне управління RDW заявило в п’ятницю, що в даний час не планує оголошувати відкликання електромобілів Tesla в Європі після великої сервісної акції в США цього тижня через побоювання з приводу їх систем допомоги водієві Autopilot. Зазначимо, що нідерландський RDW здійснює нагляд за безпекою машин для Tesla в Європі.

Агентство послалося на відмінності між функціями автопілота, які доступні на європейському та американському ринках, і заявило, що знаходиться в контакті з Tesla.

Відкликання Tesla в США, найбільший на сьогоднішній день, було викликане висновками Національної адміністрації безпеки дорожнього руху про те, що водії не завжди приділяють достатньо уваги дорозі, коли включені функції автоматичного кермового управління системи, що, можливо, збільшує ймовірність аварій.

Як у Сполучених Штатах, так і в Європі автомобілі Tesla класифікуються як такі, що мають рівень 2 безпілотних технологій або «часткову автоматизацію водіння» за п’ятибальною шкалою, де рівень 5 є повністю автономним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!