Tesla поділилася деякими технологіями Cybertruck із конкурентами

0
79

Tesla надіслала документи керівництву кількох американських автомобільних компаній, що пояснюють деякі технології, що використовуються в Cybertruck. За даними InsideEVs, голова правління Ford Джим Фарлі вже підтвердив отримання та подякував своїм конкурентам. Tesla поділилася з колегами власною розробкою по 48-вольтовій електричній архітектурі.

В даний час 12-вольтові системи використовуються в автомобілях для споживачів енергії низької напруги. Але, за словами Tesla, перехід на 48 вольт має багато переваг. Нова архітектура дозволяє використовувати тонкі дроти, які знижують вагу і вартість, допомагають підтримувати живлення бортового обладнання і знижують втрати енергії.

Поширення такої архітектури призвело як до нестачі відповідних деталей у постачальників комплектуючих, так і до необхідності інвестувати в модернізацію електричної системи автомобіля.Tesla явно вирішила допомогти всій галузі подолати ці проблеми, зробивши власну розробку загальнодоступною.

До речі, Tesla робить це не вперше. Кілька років тому компанія опублікувала безліч патентів, а пізніше оприлюднила документи по проекту Першого родстера.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!