Електромобілі завоювали рекордну частку автомобільного ринку України, вперше випередивши дизельні двигуни

0
156
216329872

За даними AUTO-Consulting, у листопаді частка електромобілів на українському автомобільному ринку досягла рекордного показника – 19,6%. Раніше вона становила 18%. Це означає, що електромобілі продовжують користуватися популярністю в Україні, і в листопаді п’ята частина покупців нових автомобілів віддала їм перевагу.

Рік тому на дизельні автомобілі все ще припадало понад 20% продажів, але в листопаді електромобілі вже перевищили продажі дизельних автомобілів (18,8%) на українському ринку.

Продажі гібридних автомобілів також перевищили продажі електромобілів – 18,7% у листопаді. Іншими словами, електромобілі мають перевагу в цьому сегменті завдяки безмитному ввезенню та звільненню від сплати ПДВ.

Єдиним сегментом, що конкурує з електромобілями, є бензинові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, які все ще займають 42,5% ринку станом на листопад. Однак, за даними AUTO-Consulting, популярність бензинових двигунів за останній рік впала майже на 9%. Їх витісняють електромобілі.

У листопаді найпопулярнішим автомобілем на українському ринку залишався електричний кросовер VW ID.4. Це вже четвертий місяць у 2023 році і третій місяць поспіль з таким результатом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!