Заборона їздити вночі та на джипах – у ЄС нові обмеження для водіїв

0
351

Нещодавно в Євросоюзі запровадили нові правила, спрямовані на покращення безпеки на дорогах, з метою зниження кількості аварій, травм та матеріальних збитків.

Ці нові обмеження торкнуться не всіх водіїв, а лише новачків. Для тих, хто знову отримав водійські права, буде введена заборона на водіння в нічний час, тобто з 0:00 до 6:00. Це рішення спрямоване, серед іншого, на зниження кількості водіїв, які керують автомобілями у стані алкогольного сп’яніння.

Крім того, для цієї категорії водіїв буде встановлене додаткове обмеження. Початківцям буде заборонено керувати автомобілем із вагою понад 1,8 тонни. Таким чином, новачкові не доведеться поки що відмовитися від водіння позашляховиків, що відповідає новим доповненням до правил дорожнього руху, протягом деякого часу.

Ці нові стандарти поступово поширюватимуться на всі країни Євросоюзу. Планується, що наступного року буде ухвалено рішення про їх впровадження та стандартизацію у всьому співтоваристві. Деякі країни вже готові до запровадження нових правил, які суттєво відрізняються для нових водіїв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!