Електричний суперкар Ferrari вийде в 2025 році – раніше, ніж було обіцяно

0
41

Розроблення прототипу першого електричного суперкара Ferrari ведеться з випередженням термінів. Як пише Automotive News Europe, серійна модель надійде у продаж вже у 2025 році. Випускатимуть її на новому заводі, який зараз будують поряд із нинішньою фабрикою бренду в Маранелло.

Про випередження графіка журналістам розповів гендиректор бренду Бенедетто Вінья. За словами топ-менеджера, компанії вдалося досягти особливо помітного прогресу у налагодженні низки електронних компонентів, що дозволить заощадити час на розробленні в цілому. Він заявив, що у продаж електрична новинка надійде у четвертому кварталі 2025 року. Водночас в нинішньому лютому Вінья казав, що початок постачання електромобіля заплановано на 2026-й.

Будівництво нової фабрики, на якій складатимуть електросуперкар, розраховують завершити до червня 2024 року. На тому самому майданчику налагодять виробництво й низки гібридних моделей.

Торік у лютому в інтернеті з’явилися патентні ескізи конструкції електромобіля Ferrari. Судячи з креслень, це буде купе, що обрисами нагадує бензинові суперкари з середньомоторним компонуванням. Відповідно до плану розвитку бренду, представленого влітку 2022 року, до 2026-го на електрифіковані моделі припадатиме 60% його продажів. Розробляти та виробляти електромотори для них компанія має намір самостійно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!