ЗСУ передадуть комплекс “Паладін” для знищення Шахедів

0
379
Автоматичні гармати вже встигли добре зарекомендувати себе в боротьбі з БПЛА противника.

Нещодавно на сайті Міноборони Великої Британії з’явилося повідомлення про новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума допомоги, яку планують передати Україні в рамках цього пакету – 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Гроші на допомогу Україні збирали у Фонді IFU, що діє під патронатом Великобританії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви.

Близько 2/3 від зазначеної суми, це вартість самохідних зенітних установок MSI-DS Terrahawk Paladin, основне завдання яких – відстеження та знищення безпілотників та критичної інфраструктури. Нові “вбивці шахедів” здатні своєчасно виявляти БПЛА, а також мають цифрову систему керування вогнем для найбільш ефективного знищення цілей.

Зазначимо, що ця модульна гармата ближньої дії ще не фігурувала в жодному пакеті допомоги для України. Щобільше, цю розробку планують уперше застосувати у бойових умовах реальної війни. Водночас поки що невідомо, скільки саме таких комплексів передали на потреби України.

Основна зброя представлена 30-мм гарматою Mk44 Busmaster II. Вона здатна працювати як зі звичайними боєприпасами, так і з тими, що мають програмований підрив. Також модульна система має можливість дистанційного керування, що забезпечує захист для оператора.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!