В мережі з’явився концепт першого українського електрокара (Фото)

0
2537

В Україні група однодумців-ентузіастів почала розробку проекту першого доступного вітчизняного електрокара. Ентузіасти стверджують, що створений ними автомобіль буде коштувати від 9 до 12 тисяч доларів. Про розробку першого електромобіля С-класу в Україні повідомляє інстаграм-канал dtp.ua.

Назва електрокара – «Порто-Франко 42». Перша частина назви з італійської перекладається як «вільний порт», а цифра 42 відсилає до числа населення України в мільйонах. Координатором проекту виступає Ярослав Пащенко. За його словами, «Порто-Франко-42» стане моделлю середнього класу, його довжина складе 4,5 м, ширина – 1,8 м, висота – 1,55 м.

Координатор планує випуск автомобіля в декількох типах кузова, проте поки готовий ескіз тільки з кузовом типу «седан». Він створений дизайнером Романом Прядько. Творці розглядають своє майбутнє творіння як сімейний автомобіль. З нуля до сотні перший український електрокар буде розганятися менше, ніж за 10 секунд.

View this post on Instagram

В Украине разработали электромобиль. В Украине создали #электромобиль С-класса – «Порто-Франко 42», стоимостью $9 – $12 тыс. Его длина – 4,5 м, ширина – 1,8 м, высота – 1,55 м. Разгоняться до сотни авто сможет менее, чем за 10 с. Позиционируется модель, как семейный автомобиль со спортивными нотками. Сейчас разработчики ищут инвесторов и обещают, что в массовое производство машина выйдет после того, как качество и безопасность будут доведены до мировых стандартов.

A post shared by ДТП України (@dtp.ua) on

Команда, яка займається розробкою автомобіля, стверджує, що в даний момент вже йдуть переговори про запуск серійного виробництва автомобіля. Проте, повідомляється, що виробництво почнеться тільки після того, як показники якості і безпеки автомобіля досягнутий світових стандартів. Яка компанія буде займатися виробництвом автомобіля і чиї виробничі потужності будуть використовуватися, не повідомляється.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!