До Женеви привезуть гіперкар Czinger 21C надрукований на 3D-принтері

0
450

Фірма Czinger Vehicles, заснована в минулому році Кевіном Зінгером, власником стартапу Divergent 3D, не дочекавшись початку Женевського автосалону, повідомила деякі дані про свою першу модель під ім’ям 21C.

Гіперкар Czinger 21C спроектований і зібраний з нуля в Лос-Анджелесі: там же розроблений гібридний силовий агрегат. Його точні параметри поки не повідомляються, проте відома потужність – 1250 кінських сил. З 0 до 100 км / год купе розганяється за 1,9 секунди, що ставить його на один рівень з електричної трійцею Pininfarina Battista , Aspark Owl і  Rimac C_Two.

Особливість Czinger 21C  – шасі, частково, а можливо і повністю, надруковане на 3D-принтері. Ще в 2014 році Кевін Зінгер заснував стартап Divergent 3D , який запатентував технологію друку з металу і зібрав досвідчений суперкар Blade з алюмінієвих вузлів, стандартизованих металевих елементів і карбонових «стяжок». Швидше за все, така ж технологія, тільки з доопрацюванням, лежить в основі супергібріда Czinger 21C .

На відміну від нового гіперкара, Divergent Blade оснастили турбодвигуном від  Mitsubishi Lancer Evolution X. В ательє AMS робочий об’єм 2,0-літрового силового агрегату довели до 2,4 літра, а потужність підняли до 730 кінських сил. Експериментальний «Блейд» міг похвалитися дуже низькою масою, всього 630 кілограмів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!