Перші враження від електричного концепту Mercedes Vision EQS (відео)

0
360
Нерідко автовиробник дозволяє представникам ЗМІ «покататися» на раніше поданому концептуальним автомобілі, тому, коли хлопці з Mercedes запропонували журналістами зарубіжного видання провести тест-драйв електричного аналога S-класу, вони з радістю прийняли запрошення.
Представлений на автосалоні у Франкфурті у вересні минулого року, концептуальний автомобіль Mercedes Vision EQS є «попередній» перегляд того, що буде з себе представляти повністю електричний аналог представницького седана S-класу.
Білосніжний інтер’єр Vision EQS Concept з блакитними світлодіодними акцентами дійсно вражає. Як сказали представники автовиробника, концепт не призначений для того, щоб показати нам, як же виглядатиме серійна версія представницького електромобіля, а для того, щоб показати новий стиль оформлення всіх майбутніх електромобілів бренду. 

Було окремо відзначено, що у електромобіля більш просторий пасажирський салон, ніж у звичайного Mercedes S-класу. Серійна версія концепту EQS не отримає точно таких же розмірів.
У Concept Vision EQS не було дверних ручок – двері відкриваються дистанційно. Підготовчі дверні ручки перебувають на одному рівні з автомобілем і відкриваються при наближенні водія до машини, так само, як зроблено у американського седана Tesla Model S. У концепції також передбачені бічні камери, які були замінені звичайними бічними дзеркалами на прототипі EQS.

Зовнішній вигляд Mercedes Vision EQS створений з використанням нового стилю оформлення компанії, який отримав назву One Bow. Ви можете бачити з поля зору збоку, що весь автомобіль виглядає як одна безперервна витягнута арка або дуга. Конструкція не має великої кількості опуклостей, це в основному гладкі поверхні. Складається таке відчуття, що кузов “відлитий” з одного шматка металу. 

Вихід на ринок серійної версії концепту EQC запланований через два роки. Варто відзначити, що німецький автовиробник пообіцяв, що до кінця 2022 року його представить понад 10 повністю електричних автомобілів. Не всі ці моделі будуть доступні на всіх ринках, а деякі будуть випущені компанією Smart. EQS буде п’ятим повністю електричним транспортним засобом компанії Mercedes. 

Concept Vision EQS оснащений силовою установкою з двома двигунами, яка видає в цілому 469 к.с. Запас ходу складає 700 км (результати отримані за міжнародним стандартом WLTP). Машина може розігнатися до 100 км / год менш ніж за 4,5 секунди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!