Перший електричний Porsche Macan помітили у Німеччині

0
189

Porsche старанно працює над першим електричним Macan . Будь-хто, хто був у нестямі від захоплення при появі першого Cayenne , повинен знати, що Porsche в кінцевому підсумку навіть випустить позашляховик з електричним приводом. Кардинально відійти від витоків бренду практично неможливо, проте це справді відбудеться: електричний Porsche Macan з’явиться.

Минуло чимало часу з того часу, як ми бачили його востаннє. Торік приблизно в цей же час електричний кросовер Porsche був постійним відвідувачем траси Нюрбургрінг-Нордшляйф. Тепер Macan знову з’являється у своїй рідній країні, Німеччині, але зі значно меншою кількістю камуфляжу.

Приємно бачити, що електричний Macan отримав передню панель, що чимось нагадує Taycan . Здебільшого це пов’язано з формою фар. Задні ліхтарі виглядають особливо знайомо – все це чудово вписується в поточний модельний ряд Porsche – вони злегка втоплені в кузов і частково з’єднані безперервною світлодіодною смугою один з одним. Між заднім склом та ліхтарями знаходиться досить тонкий задній спойлер, який з’являється на певних швидкостях, при гальмуванні або натисканні кнопки.

Насправді очікувалося, що електричний Porsche Macan (який може отримати іншу назву) з’явиться цього року, але його дебют було перенесено на 2024 через затримку з підготовкою PPE . Наприкінці 2022 року з’явилися подробиці про цю базу. Завдяки конструкції на 800В платформа PPE забезпечує високу швидкість зарядки (швидше, ніж у Taycan ), і дозволяє розмістити на борту електричні силові агрегати потужністю до 612 к.с. та 1000 Нм. Це відразу розкриває потенційну продуктивність нового Macan .

Електричний Porsche Macan матиме акумуляторну батарею максимальною ємністю 100 кВт-год, що за логікою має забезпечити запас ходу понад 600 км. До речі, звичайний Macan залишиться в автосалоні поруч із цим електричним ще два роки. Porsche очікує, що електричний варіант стане таким же популярним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!