Hyundai представила кросовер Santa Fe нового покоління

0
743

Компанія Hyundai офіційно представила нове покоління великого кросовера Santa Fe 2024 модельного року.

Новий Santa Fe отримав брутальний “квадратний” дизайн, “подовжену” колісну базу та зменшені передні звіси. Кузов позашляховика має стільки граней і кутів, а Н-подібні денні ходові вогні та оригінальний малюнок задніх ліхтарів підкреслюють “суворий” зовнішній вигляд моделі.

Звичний селектор керування коробкою передач тепер знаходиться не на центральній консолі, а праворуч від рульової колонки. Це просте, але зручне рішення запозичене зі старих часів, коли передачі автоматичної коробки передач перемикалися важелем на рульовому колесі.

Що стосується “техніки”, то з першого погляду видно, що кросовер значно додав у габаритах. Так, довжина “виросла” до 4830 мм (+45 мм), висота – до 1720-1730 мм (+35-45 мм) залежно від модифікації, а колісна база – до 2810 мм (+45 мм). Це дало змогу збільшити простір для ніг і голови пасажирів другого і третього рядів, а також комфортно розміститися навіть дорослим на третьому ряду сидінь.

Оснащення автомобіля варіюється залежно від ринку. Наприклад, у США та Південній Кореї новий Hyundai Santa Fe обладнаний 2,5-літровим турбодвигуном потужністю 281 к.с. або гібридною силовою установкою на основі 1,6-літрового турбодвигуна Gamma III загальною потужністю 180 к.с. і максимальним обертовим моментом 265 Нм. Коробка передач – “робот” або, у другому випадку, класичний “автомат”.

У Європі кросовер п’ятого покоління буде доступний тільки в гібридному варіанті, причому на вибір пропонуватимуть як згаданий вище 180-сильний, так і “молодший” 160-сильний варіанти. На інших ринках пропонуватимуть 2,5-літровий бензиновий двигун Theta III потужністю 194 к.с. і восьмиступінчастий “автомат”.

Запуск “п’ятого” Hyundai Santa Fe вже не за горами. Очікується, що на в Південній Кореї він з’явиться в дилерських центрах до кінця цього року, а в США і Європі – в першій половині 2024 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!