Компанія Fisker представила три новинки — кабріолет, пікап і кросовер з дверима-невидимками

0
119

Компанія Fisker провела масштабний захід під назвою Product Vision Day, під час якого показала одразу три перспективні новинки. Наймасовішою з них має стати компактний кросовер Pear, найпрактичнішим –  пікап Alaska, а чотиридверний кабріолет Ronin займе позицію технологічного флагмана. Як пише InsideEVs, для всіх новинок названо приблизні терміни виходу на ринок.

Кросовер Fisker Pear отримав незвичайний дизайн із ультратонкою оптикою, опуклим лобовим склом та оригінальними задніми стійками. Однією з головних переваг електромобіля вважають п’яті двері, які називають «багажником Гудіні»: вони здатні зрушуватися вниз, ховаючись у бампері. Розробники вважають, що таке рішення стане в нагоді на особливо тісних паркувальних майданчиках.

Pear отримає два ряди сидінь, водночас продаватиметься в п’яти- і шестимісних конфігураціях з суцільним диваном попереду. Прогнозований запас ходу – приблизно 480 кілометрів. Кросовер за ціною від 29 тисяч доларів може стати одним із найдоступніших електромобілів на ринку США. У продажу він з’явиться у середині 2025 року.

Аналогічне рішення Гудіні Fisker застосувала на задній стінці кабіни пікапа Alaska: якщо опустити її і відкрити задній борт, вантажівка зможе перевозити довгоміри до трьох метрів. Довжина вантажної платформи при закритих бортах – 1,4 метра. Базується пікап на платформі першої моделі Fisker – кросовера Ocean, але має виявитися менш далекобійним. Його запас ходу становитиме від 370 до 550 кілометрів. Вихід на ринок запланований на грудень 2024 року за приблизною ціною від 45,4 тисяч доларів.

Fisker Ronin стане найдорожчою моделлю компанії. Це чотиридверний кабріолет з жорстким складним верхом з карбону та активними аеродинамічних елементів. Його укомплектують відразу трьома моторами потужністю більше 1000 к.с., а до 100 км/год Ronin зможе прискорюватися приблизно за 2 секунди – ці характеристики можна порівняти з перевагами Tesla Model S. Очікується, що без підзаряджання кабріолет зможе проїжджати до 1000 км. Продавати електромобіль Fisker почне тільки наприкінці 2025 року, ціна поки що не названа, але прийом замовлень із депозитом 2 тисячі доларів вже відкритий.

Судячи з усього, своїм основним конкурентом Fisker бачить фірму Tesla зі схожим модельним рядом. Tesla також планує вивести на ринок ультрадоступний електромобіль: за останніми даними, спеціально для його збирання фірма розраховує побудувати нову Гігафабрику в Індії. До кінця десятиліття Tesla хоче продавати до 4 мільйонів дешевих електромобілів на рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!