Авто

Skoda представила оновленого конкурента Volkswagen Golf

Share

На рубежі 2018 та 2019 років Skoda представила дві нові компактні моделі. Тому Scala і Kamiq зазнали рестайлінгу, який в обох випадках переважно зачіпає екстер’єр. У статті мова піде про компактний хетчбек. Scala пропонує відмінне «співвідношення ціни та якості»: маючи 467 літрів багажного відділення, вона легко перевершує, наприклад, Volkswagen Golf , а технічно і за ціною дуже схожа на Fabia .

Skoda Scala отримує нову передню частину: фари, грати радіатора та передній бампер отримали іншу форму, але при цьому Skoda не перевертає все компонування «з ніг на голову». Оновлений хетчбек виглядає спортивніше. Провісником моделі, зважаючи на все, виступив концепт-кар Vision RS. Ми бачимо, серед іншого, передній бампер Vision RS , а також світлодіодні фари Matrix , доступні як опція.

Версія Monte Carlo має більше глянсових чорних елементів, включаючи два додаткові краї сплиттера під переднім бампером. Задній бампер був трохи підредагований через нижчу розміщення відбивачів та протитуманних фар і отримав трохи інший дизайн. Задні ліхтарі прорізані так само, як і на Kamiq . Skoda як і раніше пропонує для Scala два варіанти встановлення задніх дверей. Тут, як завжди, красується назва марки.

У Skoda Scala побільшало кнопок у салоні. Вони використовуються для збільшення або зменшення швидкості обертання опціонального вентилятора автоматичного клімат-контролю. Цифрова панель приладів зараз стандартна. Її розмір становить 8 дюймів, а в дорожчих версіях – 10,25 дюйми. При цьому тачскрін мультимедіа став більшим за розміром. Раніше найменша 8-дюймова версія тепер встановлюється на моделі початкового рівня, 9,2-дюймовий екран є новим. В обробці інтер’єру S kod a використовує нові кольори та матеріали.

Виробник також оновив системи безпеки. Front Assist з розпізнаванням пішоходів, асистентом руху смугою, розпізнаванням дорожніх знаків та деякими іншими тепер є стандартним, в той час як активніший асистент руху смугою і адаптивний круїз-контроль знаходяться в списку опцій. Для зручності Skoda додає «Віртуальну педаль», за допомогою якої можна відчинити двері багажника з електроприводом.

Техніка залишається постійною. Scala залишається доступною з двигуном 1.0 потужністю 95 або 110 л. або з чотирициліндровим 1.5 потужністю 150 л. Вибір між механічною або автоматичною коробкою DSG теж, звичайно, залишається. Цін поки немає, але інформація про них з’явиться трохи згодом. Вихід новинки на ринок очікується у березні 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Skoda

Останні записи

Японські експерти розкрили секрет низьких цін на китайські автомобілі

Японські експерти з'ясували, як китайським автовиробникам вдається зберігати низькі ціни на свої автомобілі. Як виявилося,…

10.10.2024

Електрокари Honda звучатимуть, як легендарні авто з двигунами внутрішнього згоряння

На технічній презентації в Японії Honda представила інноваційне рішення для електромобілів — можливість вибору звуку…

10.10.2024

У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck через травмонебезпечний дизайн

У Європі розглядається можливість заборони продажу нового автомобіля Tesla Cybertruck. Це пов'язано з побоюваннями, що…

10.10.2024

Skoda прогнозує початок цінової війни в Європі у сегменті електромобілів

Днями були оголошені ціни на новий електромобіль Skoda Elroq, який здивував своєю конкурентоспроможною вартістю, порівнянною…

10.10.2024

Водіям пояснили, чи потрібно мити двигун авто насправді

Миття двигуна - процедура, про яку багато водіїв замислюються лише при необхідності або зовсім нехтують…

10.10.2024

Список автомобільних деталей, які крадуть найчастіше

Навіть у добре освітлених місцях автомобіль залишається привабливою мішенню для злодіїв. Вони зазвичай намагаються викрасти…

10.10.2024