Стала відома ціна першого електромобіля Xiaomi у базовій комплектації

0
144

Базова вартість першого електромобіля власного розроблення від Xiaomi становитиме 150 тисяч юанів (20,8 тисяч доларів). Про це пише Autoevolution з посиланням на дані одного з потенційних постачальників компанії Changchun Faway Automobile Components.

На початку року інсайдери повідомляли, що коштуватиме електромобіль приблизно вдвічі дорожче. Таким чином, можна було припусти, що новинка складе конкуренцію Tesla Model 3. Однак, якщо нова інформація відповідає дійсності, перший електромобіль Xiaomi повинен бути не лише «бюджетником», а взагалі одним з найдоступніших EV.

Стверджується, що переговори із низкою виробничих партнерів Xiaomi ще веде, але загалом вартість майбутньої новинки вже сформована. Ще кілька місяців концерн витратить на додаткові випробування, а публічна прем’єра електромобіля відбудеться у першій половині наступного року.

За останніми даними, електромобіль Xiaomi вийде на ринок у двох версіях. Одномоторна базова зможе проїжджати без підзаряджання до 800 кілометрів, модифікація з двома моторами та повним приводом виявиться трохи менш далекобійною – її запас ходу становитиме 700 кілометрів (за китайською метрикою, тобто в реальності – приблизно в 1,5 рази менше). Обидві версії мають просунуту медіасистему з можливістю інтеграції смартфонів і, не виключено, власною операційною системою Xiaomi.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!