Renault розповіла про зовсім новий електромобіль

Компанія Renault опублікувала подробиці про новий Renault 5 Electric 2024 напередодні дебюту

0
75

Це було ще в січні 2021 року, коли Renault оголосила про повернення своєї культової моделі 5, представивши однойменну концепцію, що передує повністю електричному суперміні. Напередодні дебюту серійної моделі наступного року французька марка нарешті готова поділитися деякими попередніми технічними характеристиками. Новинка буде побудована на платформі CMF-B EV і запозичить до 70 відсотків деталей у хетчбека Clio на базі CMF-B та субкомпактного кросовера Captur .

Використання існуючого обладнання допоможе Renault скоротити виробничі витрати на 30 відсотків порівняно з Zoe , який не отримає наступного покоління. Одна з основних відмінностей між двома невеликими електромобілями полягатиме в кількості акумуляторних модулів, оскільки в майбутній моделі буде всього чотири великі модулі, розташовані в один шар, тоді як в Zoe використовується 12 модулів меншого розміру.

Це дозволить інженерам заощадити 15 кілограмів. Вони також обіцяють більшу щільність енергії, ніж у Zoe і підвищену жорсткість днища за рахунок кращої інтеграції акумулятора в платформу навколо нього. Більш міцна підлога знизить рівень шуму, вібрації та жорсткості.

Renault має намір оснастити новий Renault 5 багатоважелевою задньою підвіскою, що є рідкістю в B-сегменті. Не будемо забувати, що Alpine підтвердила, що випустить свою власну версію відродженого R5 і вона повною мірою використовує незалежну задню підвіску, щоб зробити електричний хот-хетч придатним для їзди по звивистій дорозі. Акумулятор буде встановлений під підлогою, щоб знизити центр ваги, що зробить автомобіль більш маневреним.

Компанія з ромбоподібним логотипом поки що нічого не говорить про потужність, лише згадуючи, що R5 використовуватиме електродвигун з технологією, запозиченою у Megane E-Tech Electric . Він матиме нову внутрішню архітектуру, яка не тільки зменшить розмір двигуна, а й його вагу.

Renault тестує дев’ять автомобілів у Північній Європі, а також у районі Парижа та Нормандії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!